Stresspreventie en werkgeluk

Hebben jij en je collega’s in het sociaal domein regelmatig last van werkdruk en stress? Je bent zeker niet de enige! Werken in het sociaal domein is de afgelopen jaren complexer geworden. Het aantal taken nam toe, je moet met veel verschillende mensen samenwerken en ondersteuningsvragen van inwoners worden steeds ingewikkelder.  

Je wilt je werk graag goed doen, want je hebt te maken met kwetsbare mensen die ondersteuning nodig hebben. Je geeft niet snel op en hebt hart voor de zaak. Maar té lang doorgaan in een situatie die teveel van jou en je collega’s vraagt is niet goed. Als stress en werkdruk lang aanhouden vallen mensen uit door gezondheidsklachten of ze vertrekken. En dan ben je als team verder van huis… 

In de training Stresspreventie en Werkgeluk krijg je handvatten om de touwtjes weer in handen te nemen. Je krijgt informatie over de werking van stress en ontdekt hoe dit jouw werk (en leven) beïnvloedt. Je leert hoe je in balans blijft en hoe je hier zelf grip op kan houden. Ook besteden we aandacht aan de bouwstenen voor werkgeluk; wat zijn nou die cruciale factoren waardoor jij (weer) met plezier aan de slag gaat?