Trainingen voor Participatiewet

Wil jij je kennis en vaardigheden binnen de Participatiewet vergroten? Wij hebben een uitgebreid assortiment trainingen op het gebied van Werk en Inkomen.

Bij ons hoef je niet bang te zijn voor saaie trainingen over droge wetteksten. Onze trainingen zijn boeiend omdat er altijd volop ruimte is voor praktijkvoorbeelden, jullie eigen vragen en casussen én humor.

Meer weten? Bekijk ons complete opleidingsaanbod Participatiewet of neem contact op met onze opleidinsgsadviseurs voor een opleidingsadvies op maat.

 

Ik heb verduidelijking gekregen over diverse moeilijke onderwerpen en het verschil tussen hoe het werkt in theorie en in de praktijk.
— deelnemer Actualiteitencollege Participatiewet gemeente Amersfoort

Trainingen Participatiewet

Voor effectieve dienstverlening waarbij de inwoner centraal staat

Heb je speciale wensen of specifieke onderwerpen waar je in een training extra aandacht aan wil besteden? Dat kan bij PQ! We maken de trainingen op maat naar jullie wensen.
— Opleidingsadviseur André de Winter

PQ denkt mee over Participatiewet in Balans

Welke gevolgen heeft de Participatiewet in Balans voor jouw organisatie?

Het ministerie werkt met het programma Participatiewet in Balans aan een meer klantgerichte uitvoering. De wens om de fundamentele basis van de wet te veranderen is groot en breed gedeeld. Ook is het duidelijk wat de gewenste ontwikkelrichting is voor de uitvoering: Van controle en wantrouwen naar coaching en vertrouwen. Deze paradigmashift vraagt om een stevige verankering in de hele organisatie. Iets waar je wat ons betreft niet vroeg genoeg mee kan beginnen.

Hoe bereid jouw organisatie zich hierop voor?

PQ opleidingen werkt samen met IK advisering om gemeenten hierbij te ondersteunen. Onze aanpak bestaat uit verschillende stappen gericht op de organisatie, het management, teams en professionals. We bieden niet alleen wetstechnische trainingen en ondersteuning bij beleidsveranderingen, maar ook intervisie, (team)coaching en de ontwikkeling van een gezamenlijke missie en visie.

Meer weten over wat onze aanpak kan doen voor jouw organisatie?

Participatiewet in balans: naar maatwerk en coachingsvaardigheden

Wij bieden een compleet programma voor de Participatiewet in Balans, gericht op cultuurverandering, vakkennis en organisatie-advies. Meer weten?

Scroll naar boven