Trainingen voor Wmo

Als Wmo professional bepaal je, in overleg met de inwoner, wanneer de gemeente verantwoordelijk is voor maatschappelijke ondersteuning.

Om op een juiste manier het onderzoek te doen en besluiten te nemen, moet een Wmo professional over een brede vakkennis beschikken. Je moet begrijpen binnen welke (juridische) kaders besluiten genomen kunnen worden. Die kaders veranderen nogal eens én zijn niet altijd even duidelijk. Ze geven daardoor een grote mate van vrijheid. 

Die vrijheid maken het vak leuk én uitdagend. Je kan echt het verschil maken voor de inwoner en zijn naaste omgeving. Daarvoor moet je goed zijn toegerust met kennis én vaardigheden.

Bij ons vindt je opleidingen om je werk goed uit te voeren en die je helpen in je ontwikkeling als professional. We bieden zowel inhoudelijke opleidingen over de Wmo, als trainingen gericht op (gespreks)vaardigheden en mogelijkheden voor coaching en intervisie. Ook vindt je bij ons trainingen die gericht zijn op het houden van je balans en het vergroten van je werkgeluk.

Trainingen Wmo

Voor effectieve dienstverlening waarbij de inwoner centraal staat
Advies nodig over welke opleiding bij jullie past? Neem direct contact op, ik help jullie graag.
— Sharon Jongsma Pangalila, opleidingsadviseur Wmo

Wij hebben trainingen voor

  • Wmo professionals die zich willen (bij) scholen en ontwikkelen
  • Medewerkers binnen gemeenten die de stap willen zetten naar de functie van Wmo consulent
  • Medewerkers binnen gemeenten of welzijnsorganisaties die meer willen weten over de Wmo, om zo hun werk beter te kunnen doen
  • Mensen die van buiten de Wmo komen en die binnen de Wmo willen gaan werken

Als Wmo professional ben je nooit uitgeleerd!

Onze trainingen kunnen zowel op locatie als online gevolgd worden.

Scroll naar boven