Train de trainer

Geef jij trainingen over je eigen vakgebied? Of ga je dat binnenkort doen, fulltime of naast je werk in de zorg of hulpverlening? Dan is deze train de trainer voor jou bedoeld. Je vindt het vast leuk én een uitdaging om trainingen te geven. Hoe zet je de training zo in elkaar dat deelnemers precies dat leren wat waardevol is voor hun werk? Dat zij niet moeten, maar willen leren? Hoe voorkom je dat deelnemers gaandeweg afhaken – een gaapje onderdrukken, mobieltjes checken – en hoe houd je voldoende interactie?

In deze train de trainer leer je trainingen-met-impact ontwerpen en uitvoeren. De training is gebaseerd op het didactisch model van Karin de Galan. Je leert hoe je een training logisch en motiverend opbouwt en hoe je ‘goed voor de groep’ staat. De train de trainer zelf is ook opgebouwd volgens deze didactische methode, zodat je als deelnemer zelf het effect ervaart!

Programma

Dagdeel 1: Werken met de successpiraal

Deelnemers leren nieuwe vaardigheden het beste door te doen, en nog beter door het goed te doen. Bij de ‘successpiraal’ krijgen deelnemers een tip die zij met succes kunnen toepassen in hun werk. Dat motiveert enorm! In deze training leer je hoe je dat in goede banen leidt.

  • Praktische oefensituaties neerzetten;
  • De groep betrekken om goede en opbouwende feedback te geven aan de oefenaar;
  • De oefenaar motiveren om de tip succesvol uit te voeren.